Sunčev kamen – dejstvo, upotreba, iskustva i cena

Sunčev kamen, u poređenju sa brojnim drugim vrstama poludragog kamenja i kristala, predstavlja vrstu često rasprostranjenog poludragog kamenja na našoj planeti. Ta činjenica, ovaj kamen čini konstantno i samim tim lako dostupnim na tržištu. Prema svom hemijskom sastavu, sunčev kamen pripada grupi petrogenih minerala i prirodno je sačinjen od mešavine dve vrste feldspata (feldspati su podgrupa petrogenih minerala) i to anortita koji je bogat visokom koncentracijom kalcijuma i albita koji je bogat visokom koncentracijom natrijuma.

Minerali čijoj grupi pripada sunčev kamen, a to su kao što smo već naveli petrogeni minerali, sačinjavaju čak oko šezdeset procenata zemljine kore.

Ovaj poludragi kamen, naziv je dobio zahvaljujući činjenici da vizuelno prilično podseća na sunce. Naime, na sunčevom kamenu, koji je u osnovi najčešće crvenkasto smeđ, ali koji može biti i narandzast ili staklasto proziran i protkan vatrenim nijansama, neretko se može uočiti prisustvo doslovno milion krupnijih i sitnijih iskrica koje svetlucaju i koje se presijavaju onda kada je ovaj kamen izložen uticaju direktne sunčeve svetlosti. Efekat svetlucanja i presijavanja sunčevog kamena, stručno se naziva aventurinosencija.

Zbog pomenute osobine sunčevog kamena, ovaj kamen je bio izuzetno cenjen i smatrao se izuzetno vrednim na prostorima Stare Grčke. Naime, stanovnici Stare Grčke, smatrali su sunčev kamen simbolom boga sunca Heliosa, pa su mu shodno tome pripisivali moć stvaranja topline, moć stvaranja svetlosti i moć stvaranja plodnosti, rađanja i života na zemlji. U pomenutom periodu, dakle u periodu Stare Grčke, nastalo je i verovanje da sunčev kamen poklanja sreću i radost života osobi koja ga poseduje i koja ga nosi sa sobom.

Takvo verovanje, preneto je sa prostora Stare Grčke i na ostale delove sveta i u sferi ezoterije, ostalo je aktualno sve do danas.

Države kao što su Madagaskar, SAD, Kanada, Italija, Norveška, Indija i Rusija (konkretno teritorija Sibira), smatraju se najbogatijim nalazištima sunčevog kamena.

Sunčev kamen – dejstvo

Prema verovanjima koja su stara čak nekoliko vekova, a koja su danas svrstana u domen ezoterije, sunčev kamen ispoljava čitav niz pozitivnih i čak lekovitih delovanja prevashodno na ljudski um, ali i na ljudski organizam.

Naime, kako se veruje, sunčev kamen je nosilac energije života i tu energiju, ovaj kamen prenosi na osobu kojoj pripada. Samim tim, u osobama koje poseduju i koje koriste sunčev kamen, vremenom se probuđuje optimizam i probuđuje se preko potrebna i često neophodna pokretačka volja, uz koju je neuporedivo lakše ostvarivanje svih prethodno zacrtanih životnih ciljeva.

Pritom, u osobama kojima pripada, sunčev kamen probuđuje ne samo optimizam i ne samo pokretačku energiju, već i sposobnost da taj optimizam i da tu pokretačku energiju prepoznaju, kao i spretnost da to što prepoznaju pravilno oblikuju, usmere i iskoriste.

Delovanje sunčevog kamena, ogleda se i kroz preoblikovanje negativnih i iscrpljujućih misli u pozitivne i u ohrabrujuće misli.

Sunčev kamen, osobama koje ga poseduju i koje ga upotrebljavaju pomaže da u sebi pobede nesigurnost i strahove i da pronađu put do stvaranja osećaja emotivne sigurnosti i put do stvaranja osećaja samouverenosti.

Zbog pomenutih osobina, tačnije zbog pomenutih oblika delovanja, posedovanje sunčevog kamena, posebno se preporučuje osobama koje se nalaze pred obavezom da donesu važne životne odluke, ali i osobama koje su u neposrednoj prošlosti bile izložene bilo kom obliku emotivnog posrnuća, bilo da je ono nastalo kao rezultat nekakvog gubitka, kao rezultat poraza ili kao rezultat nekakvog loše oblikovanog i neželjenog preokreta životnih okolnosti.

Upravo takvim osobama, sunčev kamen ujedno pomaže da se oslobode preživljenih i možda duboko potisnutih patnji ili čak trauma.

Osobama koje nisu izložene takvoj vrsti emotivnih problema, ali kojima po prirodi nedostaje sposobnost jasnog prepoznavanja i jasnog definisanja životnih ciljeva, sunčev kamen takođe može pomoći kroz opseg svojih delovanja.

Naime, sunčev kamen, pomaže ljudima da na pravi način i potpuno jasno definišu svoje sopstveno “Ja” i da nauče da slede to svoje “Ja”.

Oslobađanje od simptoma depresije ili oslobađanje od poroka i ružnih navika, oslobađanje od osobina kao što su lakovernost, povodnljivost i naivnost i oslobađanje od osobina kao što su lenjost i bezvoljnost, takođe je mnogo lakše uz posedovanje i uz upotrebu sunčevog kamena.

Osobe koje kroz život koračaju oslonjene na druge i osobe kod kojih je vera u druge jača od vere u sebe, kroz posedovanje sunčevog kamena, uče se kako da se oslone na sebe i kako da više veruju u sebe. Samim tim, takve osobe vremenom postaju karakterno jače i spremnije da se suoče sa životom i sa svim onim što život nosi, a što nije baš uvek obojeno samo lepim bojama.

Drugim rečima, sunčev kamen deluje tako što osobe koje tome treba da uči, uči kako da se “nose” sa životom.

Zbog pomenute i upravo opisane osobine koju poseduje i koju kroz svoje delovanje ispoljava, posedovanje sunčevog kamena se preporučuje mladim osobama, koje su nedovoljno životno zrele i koje tek treba da nauče kako da sopstveni život ponesu na sopstvenim leđima.

Osim na sferu emotivnog i duhovnog zdravlja, sunčev kamen takođe deluje i na sferu fizičkog zdravlja.

Konkretnije, sunčev kamen deluje tako što značajno umiruje nervni sistem i tako što poboljšava njegovu funkciju. Samim tim, kod osoba koje poseduju i koje koriste sunčev kamen, vremenom dolazi do izostanka simptoma nervne razdražljivosti, nervoze i napetosti, a to se dalje odražava na stvaranje sposobnosti ostvarivanja bolje i kvalitetnije komunikacije sa okolinom, na poboljšanje funkcije sna, kao i na otklanjanje simptoma koji su karakteristični za stanja u kojima je organizam izložen stresu. Kod osoba koje su sklone napadima panike ili koje su sklone manifestaciji epizoda paranoičnog ponašanja, takva stanja se ispoljavaju neuporedivo ređe uz posedovanje i uz upotrebu sunčevog kamena.

Takođe, veruje se da se posedovanjem i upotrebom sunčevog kamena, može sprečiti nastanak određenih zdravstvenih problema kao što su arteroskleroza ili embolija.

Kada su u pitanju simptomi astme, ali i simptomi reume ili brojnih drugih oboljenja koja su vezana za sistem kostiju i za sistem zglobova, oni se znatno lakše i brže eliminišu uz upotrebu sunčevog kamena.

Simptomi gihta, kao i problemi koji su izraženi kroz smanjenu i otežanu pokretljivost ekstremiteta, takođe se mogu lakše i brže sanirati uz posedovanje i uz upotrebu sunčevog kamena.

Sunčev kamen – upotreba

Sunčev kamen poseduje i ispoljava izuzetno snažne moći delovanja, tako da način na koji ćete ga upotrebljavati nije presudan niti toliko važan. Sve što je važno, jeste da posedujete ovaj kamen i da ga što češće, a ukoliko je to moguće čak i konstantno držite što bliže uz sebe.

Naime, sunčev kamen, možete koristiti u formi nakita, ali i u formi neobrađenog primerka, sasvim je svejedno.

Ipak, neki od stručnjaka iz oblasti ezoterije, tvrde da delovanje ovog poludragog kamena ukoliko je to naravno potrebno, možete pojačati tako što ćete ga bar pola sata dnevno držati ili kotrljati u levoj šaci. Na taj način, kako pomenuti stručnjaci tvrde, ubrzaćete protok i povećaćete količinu pozitivne i ujedno pokretačke energije koja treba da dopre do vašeg srca i to strujeći iz sunčevog kamena.

Kako sunčev kamen vremenom ne bi potrošio svoje rezerve pozitivne energije i kako ne bi prestao da tu energiju prenosi na vas, potrebno je da ga redovno čistite i da ga redovno punite.

Čišćenje sunčevog kamena, obavlja se tako što se ovaj kamen jednom do dva puta mesečno ostavi da oko 5 minuta bude izložen mlazu mlake vode ili tako što se takođe jednom do dva puta mesečno ostavi da prenoći u čaši sa vodom.

Punjenje sunčevog kamena, sasvim logično i sasvim očekivano, obavlja se tako što se ovaj kamen ostavi da nekoliko sati bude izložen direktnom delovanju jake sunčeve svetlosti.

Upotreba sunčevog kamena, posebno se preporučuje osobama koje su rođene u znaku lava i osobama koje su rođene u znaku strelca.

Sunčev kamen – iskustva

Ogromna većina osoba koje poseduju i koje upotrebljavaju sunčev kamen, tvrde da se delovanje ovog kamena doslovno može osetiti. Naime, prema njihovim iskustvima, kada se sunčev kamen stavi u levu šaku i kada se nekoliko minuta drži ili kotrlja, u ruci se javlja nekakva neobična, ali vrlo jasna i vrlo prijatna toplina koja u obliku pozitivnih vibracija počinje da se kreće ka srcu i da se širi kroz čitavo telo i kroz um, umirujući čoveka i davajući mu neku novu i obnovljenu energiju.

Takođe, osobe koje sunčev kamen drže pored glave dok spavaju, tvrde da su im snovi mnogo lepši i prijatniji.

Sunčev kamen – cena

Generalno posmatrano, sunčev kamen se ne ubraja u red naročito skupih vrsta poludragog kamenja ili kristala. Ipak, cena ovog kamena, uslovljena je činjenicom da li želite da kupite neobrađeni ili obrađeni primerak kamena, ali i činjenicom da li je reč o manjem ili o većem primerku kamena. Manji primerci poliranog, ali prirodno oblikovanog sunčevog kamena, mogu se nači čak i po ceni od svega 400 dinara, dok se nešto veći primerci takođe poliranog i takođe prirodno oblikovanog sunčevog kamena mogu nači i kupiti po ceni od oko 800 dinara.

Manji komadi nakita od sunčevog kamena, kao što su privesci ili minđuše, kreću se po ceni od svega 250 dinara do oko 800 dinara. Prstenje od sunčevog kamena, košta između 650 i 1.000 dinara. Veći komadi nakita od sunčevog kamena, kao što su recimo narukvice i ogrlice, koštaju od 850 do 2.500 dinara. Cena dekorativnih predmeta od sunčevog kamena, zavisi od oblika, od kvaliteta obrade i od dimenzija predmeta.

Sponzorisano: