Opsidijan kamen – dejstvo, upotreba, iskustva i cena

Kamen opsidijan, u poređenju sa svim drugim vrstama poludragog kamenja ili kristala, jedinstven je po tome što predstavlja jedinu vrstu prirodnog stakla na planeti. Naime, prema svom hemijskom sastavu, opsidijan je zapravo vulkansko staklo koje je nastalo kao produkt hlađenja lave koja je u vekovima koji su već odavno za nama izašla na površinu određenih delova zemljine kore.

Kamen opsidijan, prvi put je otkriven na prostoru Etiopije i to od strane rimljanina Obsiusa po kojem nosi ime. Obsius je ovaj kamen preneo u Rim i tu je započeta njegova prva upotreba. Naime, na prostorima Rima, kamen opsidijan je dugi niz godina korišćen kao jedna od glavnih sirovina za ukrašavanje hladnog oružja koje je bilo namenjeno rimskim vojnicima. Razlog zbog kojeg se baš opsidijan najčešće koristio u pomenute svrhe, jeste to što je ovaj kamen izuzetno pogodan i zahvalan za obradu.

Danas, opsidijan se najčešće koristi za proizvodnju nakita, za proizvodnju različitih dekorativnih predmeta, ali i za proizvodnju određenih medicinskih instrumenata, kao što su recimo hirurški skalpeli.

Teritorija Meksika, prema saznanjima geologa, smatra se najvećim prirodnim nalazištem opsidijana, mada se nešto ređe i u nešto manjim količinama ovaj kamen može pronaći i u brojnim drugim predelima sveta.

Na pomenutim lokalitetima, kamen opsidijan, može se naći u nekoliko različitih varijacija. Crni opsidijan, snežni ili pahuljasti opsidijan, mahagoni opsidijan, takozvani opsidijan apačka suza ili takozvani opsidijan duga, samo su neke od postojećih varijacija opsidijana. Naime, pored pomenutih varijacija ovog kamena, postoji još i zeleni opsidijan, plavi opsidijan, svetlo plavi opsidijan, crveno crni opsidijan, zlatno sjajni opsidijan, kao i srebrno sjajni opsidijan.

Opsidijan kamen – dejstvo

Kada se poseduje i kada se koristi, kamen opsidijan ispoljava čitav niz različitih oblika pozitivnog delovanja na ljudsku psihu, kao i na ljudsko telo.

Jedan deo takvih oblika delovanja, svojstven je svim varijacijama opsidijana, dok je drugi deo oblika delovanja svojstven samo pojedinačnim varijacijama ovog kamena.

Naime, svaki pojedinačni primerak opsidijana, deluje tako što osobu kojoj pripada štiti od uticaja negativne energije koja do nje dopire vančulnim kanalima. Zbog ovog oblika delovanja, kamen opsidijan posebno treba da poseduju i da koriste osobe koje su često u kontaktu sa ljudima i koje su okružene različitim ljudskim karakterima, emocijama i reakcijama.

Naime, opsidijan jednostavno ne dozvoljava da negativna energija iz okoline, prodre u svest i u podsvest osobe koja je takvom energijom okružena.

Međutim, ono zbog čega osobe koje poseduju i koje koriste opsidijan treba da budu oprezne, jeste to što ovaj kamen poseduje i ispoljava moć izvlačenja suštine i eventualno potisnute istine sa područja podsvesti na područje svesti. Konkretnije, ukoliko se u podosobe koja poseduje opsidijan nalazi neka davno potisnuta trauma ili dugo odbijana i skrivana istina, takva trauma ili takva istina, pod uticajem delovanja opsidijana lako može doplivati do površine svesti. Ovaj oblik delovanja opsidijana, zapravo pomaže ljudima da se suoče sa realnošću i sa uzrocima blokada ili problema koje imaju u realnosti, ali ukoliko ljudi nisu spremni na takav vid suočavanja, može nastati problem onda kada prave istine postanu iskristalisane na nivou svesti.

Zbog toga, osobama koje imaju potisnute traume i osobama koje su unapred svesne da nisu spremne da se suoče sa slikom svoje podsvesti, preporučuje se da opsidijan koriste isključivo uz nadzor terapeuta, koji je iskusan poznavalac oblasti ezoterije i oblasti delovanja poludragog kamenja na ljudski um. Poznavaoci ezoterije i sami vrlo često koriste opsidijan u okviru svojih različitih seansi, a posebno u okviru seansi koje imaju terapijski efekat na psihu čoveka i u okviru seansi koje imaju za cilj da sećanja čoveka vrate toliko daleko, da one dotaknu čak i segmente prošlih života.

Takođe, sve varijacije opsidijana deluju tako što otvaraju i proširuju granice uma i granice shvatanja i tako što poboljšavaju sposobnost čoveka da korača hrabro napred prema ostvarenju sopstvenih ciljeva.

U sferi fizičkog delovanja, sve varijacije opsidijan kamena, deluju tako što poboljšava funkciju varenja i funkciju cirkulacije. Takođe, sve varijacije opsidijana, deluju i tako što smanjuju intenzitet simptoma artritisa, kao i simptome koji su karakteristični za brojne druge bolesti zglobova ili kostiju. Veruje se da opsidijan podstiče zaustavljanje krvarenja koja nastaju kao posledica povređivanja tkiva, da sprečava pojavu grčeva u mišićima i da ubrzava i olakšava tok lečenja bolesti koje su povezane sa prostatom.

Crni opsidijan, deluje tako što pročišćava misli i tako što osobi kojoj pripada, aktivno pomaže da u svoj život primi obnovljenu energiju, satkanu od pozitivnih vibracija koje imaju pokretačku moć.

Snežni ili pahuljasti opsidijan, deluje tako što vraća i jača nadu i strpljivost kod osobe kojoj pripada i to u trenutku kada je nada nešto što je toj osobi najpotrebnije. Ova varijacija opsidijana, deluje i tako što utiče na stvaranje balansa između duhovne i fizičke energije i tako što poglede na životne ciljeve čini jasnijim.

Mahagoni opsidijan, deluje tako što jača intelektualne sposobnosti kao što su moć racionalnog rasuđivanja, moć koncentracije ili moć pamćenja. Zbog takvog načina delovanja, ovaj kamen se posebno preporučuje đacima i studentima ili osobama koje se bave poslom koji zahteva psihičko naprezanje.

Takođe, ova varijacija opsidijana, deluje i tako što eliminiše emotivni nemir, tremu i strah kod osobe kojoj pripada.

Opsidijan apačka suza, deluje tako što osobi kojoj pripada pruža utehu onda kada ona prolazi kroz periode patnje i tuge. Uz to, ovaj kamen deluje tako što jača sposobnost praštanja.

Opsidijan duga, deluje tako što čisti i isceljuje auru i tako što isceljuje rane koje su nastale kao posledica doživljenih ljubavnih i uopšteno emotivnih gubitaka i poraza.

Zeleni opsidijan, deluje tako što osobi kojoj pripada pomaže da razlikuje prave od lažnih prijatelja i tako što je oslobađa i bodri na polju odluke da prestane da u svoj život pušta lažne prijatelje.

Takođe, zeleni opsidijan deluje i tako što poboljšava funkciju srca, kao i funkciju žučne kese.

Plavi opsidijan, deluje tako što ublažava simptome Alchajmerove bolesti, kao i simptome bolesti koje su vezane za područje očiju. Takođe, ovaj kamen doprinosi smanjenju intenziteta simptoma šizofrenije i pomaže osobama koje imaju govornu manu, da razgovetnije izgovaraju glasove koje ne umeju pravilno da izgovore. Plavi opsidijan, veoma često koriste stručnjaci iz oblasti ezoterije koji se bave astralnom projekcijom, ali i proricanjem budućnosti.

Svetlo plavi opsidijan, deluje tako što stimuliše funkciju rasta kod dece, tako što olakšava simptome koji su karakteristični za uklještene pršljenove i tako što stimuliše ispravljanje kičme. Svetlo plavi opsidijan, izuzetno često se koristi u sferi ezoterije, kao šamanski rekvizit, ali i kao rekvizit osoba koje se bave hipnozom, proricanjem, komunikacijom sa mrtvima ili vraćanjem u prethodne živote.

Crveno crni opsidijan, deluje tako što sanira simptome groznice i simptome drhtavice. Takođe, ovaj kamen je dobar za jačanje muževnosti i za produžavanje vitalnosti.

Zlatno sjajni opsidijan, deluje tako što stabilizuje energiju i tako što osobi kojoj pripada pomaže da se reši unutrašnjih dilema i konflikata i da jasnije i preciznije bude usmerena ka sopstvenim težnjama.

Srebrno sjajni opsidijan, deluje tako što podstiče plodnost i tako što pomaže u eliminisanju problema koji su vezani za prisustvo steriliteta.

Opsidijan kamen – upotreba

Opsidijan kamen, najbolje je upotrebljavati u obliku nakita koji ćete neprestano nositi i koji će biti u direktnom kontaktu sa vašom kožom. Takođe, opsidijan možete koristiti i tako što ćete ga držati u spavaćoj sobi i to što je češće moguće neposredno pored glave ili ispod jastuka. Opisani način upotrebe opsidijana, doprineće vašem duhovnom i emotivnom pročišćavanju i vašem oslobađanju od negativne energije koja je akumulirana u “komorama” vaše svesti i vaše podsvesti.

Pojedini poznavaoci oblasti ezoterije, savetuju da bi bilo dobro čak i imati veći komad opsidijana u svom dvorištu. Naime, prema njihovim rečima, posedovanje opsidijana u dvorištu, može zaštititi i odbraniti čitavu porodicu od negativnih uticaja okoline.

Kako bi opsidijan sačuvao svoje oblike delovanja, potrebno je da ga redovno čistite i da ga punite.

Čišćenje opsidijana, obavlja se tako što se ovaj kamen ostavi da oko 5 minuta bude izložen mlazu mlake vode ili tako što se ostavi da prenoći u čaši vode i to zajedno sa gorskim kristalom.

Punjenje opsidijana, obavlja se tako što se ovaj kamen ostavi da nekoliko sati bude izložen direktnom uticaju jake sunčeve svetlosti ili tako što se ostavi da na suvoj površini prenoći pored gorskog kristala. Savet u vezi punjenja opsidijana, ne odnosi se jedino na opsidijan duga. Naime, opsidijan duga, koji je osetljiv na izlaganje uticaju jake sunčeve svetlosti, treba puniti isključivo uz gorski kristal ili pak tako što ćete ga ostaviti da prenoći na otvorenom prostoru izložen mesečini.

Upotreba opsidijana, posebno se preporučuje osobama koje su rođene u znaku vage, u znaku jarca i u znaku škorpije.

Opsidijan kamen – iskustva

Opsidijan je kamen sa izuzetno efikasnim i moćnim oblicima delovanja. Naime, prema rečima osoba koje poseduju i koje redovno koriste ovaj kamen, rezultati njegovog delovanja, mogu se primetiti veoma jasno i to kroz vrlo kratak vremenski period.

U prilog takvim tvrdnjama, dovoljno govori i podatak da je upravo ovaj kamen čest rekvizit stručnjaka iz oblasti ezoterije. Konkretno, u ogromnoj većini slučajeva, visak koji koriste različiti stručnjaci iz oblasti ezoterije, izrađen je ili od gorskog kristala ili od opsidijana.

Opsidijan kamen – cena

Na sreću mnogih ljubitelja ovog poludragog kamena, cene neobrađenog opsidijana, cene nakita od opsidijana, ali i cene svih drugih vrsta predmeta od opsidijana, uglavnom su vrlo realne i pristupačne.

Naime, manji primerci potpuno neobrađenog ili tek blago ispoliranog i prirodno oblikovanog opsidijana, mogu se kupiti po ceni od oko 700 dinara. Po istoj ceni, dakle po ceni od oko 700 dinara, mogu se kupiti i manji komadi nakita od opsidijana, kao što su minđuše i privesci, pa čak i pojedini primerci prstenja. Veći komadi nakita od opsidijana, kao što su narukvice ili ogrlice, koštaju od 1.200 do oko 2.000 dinara.

Sponzorisano: