Srebrna voda – cena, upotreba za lice, kao lek i ostale primene

Srebro je od davnina poznato kao prirodni antibiotik, a u medicini na zapadu se koristi više od 30 godina. Srebro se koristi kako za prevenciju, tako i za lečenje raznih zdravstvenih tegoba kod ljudi.

Za razliku od drugih metala koji su takođe ranije korišćeni u lečenju, kao što su na primer živa ili olovo, srebro je najmanje toksično kada je u pitanju ljudski organizam.

Međutim, da li ste znali da se srebro smatra čudom savremene medicine? Da li ste ikada čuli za srebrnu vodu i da li znate kakve koristi ona može imati za ljudski organizam? U ovom tekstu ćete saznati sve o srebrnoj vodi i njenom uticaju na ljudsko zdravlje.

Šta je srebrna voda i za šta se sve koristi?

srebrna-voda-cena-upotreba-za-lice-kao-lek-i-ostale-primene

Koloidna srebrna voda se uglavnom ne koristi svakodnevno i ne smatra se da je to dodatak ishrani. Ipak, osobe koje imaju izuzetno slab imunitet mogu uzimati srebrnu vodu svakoga dana. Srebrna voda poseduje antimikrobna, antivirusna i antigljivična svojstva i smatra se jednim od najstarijih antibiotika na svetu. Srebrna voda ima i antiseptička svojstva i može direktno da se nanosi na kožu. Veoma je efikasna kod lečenja opekotina i rana, a što je najbolja stvar jeste da ovu tečnost možete kombinovati i sa nekim drugim lekovima koje već koristite.

Srebrna voda može da pomogne u prevenciji i u lečenju mnogih bolesti kod čoveka. Takođe, srebrna voda može da podmladi ljudsko telo i da ubije sve štetne bakterije, gljivice i viruse koji se nalaze u organizmu. Istraživanja su pokazala da srebrna voda može da ubije čak preko 650 različitih vrsta patogenih organizama. Na taj način, u ljudskom organizmu ostaju samo oni mikroorganizmi koji su potrebni da bi organi pravilno funkcionisali.

Srebrna voda je odlična za jačanje imunog sistema, pa se njeno uzimanje naročito preporučuje u mesecima kada vladaju virusne infekcije. Zapravo, srebrna voda ima sposobnost da podigne i ojača imunitet kako kod starih tako i kod mladih osoba.

Načini na koje se koristi srebrna voda

Srebrna voda se može upotrebljavati na više načina, u zavisnosti od toga da li se koristi kao preventiva ili za lečenje nekog već postojećeg zdravstvenog problema. Pre svega, ona se koristi u vidu oralnog rastvora, spreja za grlo, spreja za nos ili kapi za oči.

Takođe, srebrna voda može da se koristi u vidu kreme ili gela i da se nanosi direktno na kožu. Nekada srebrna voda može da se koristi i kao sastojak u šamponima jer može biti višestruko efikasna za kosu i za kožu glave uopšte, a nešto više o tome saznaćete u nastavku teksta.

Srebrna voda kao preventiva

Ukoliko se pije kao preventiva, srebrna voda treba da se pije svakoga dana na prazan stomak, i to 3-4 puta u toku dana po jedna kašičica srebrne vode. Preporučljivo je da se srebrna voda drži ispod jezika negde oko 5 sekundi, a nakon toga da se 10ak sekundi grguće u ustima. Nakon toga je možete progutati, pa će se ona na taj način direktno apsorbovati u krv.

Ukoliko prvo držite srebrnu vodu u ustima to će pomoći da vam se izbele zubi i da se oslobodite lošeg zadaha, a takođe sprečiće se i pojava karijesa. Ova tečnost uspešno skida kamenac sa zuba i oni postaju znatno belji. Potrebno je samo svakodnevno mućkati ovu tečnost u ustima i rezultati će za kratko vreme biti zapanjujući.

Zatim, kao što smo već rekli, na ovaj način će se sprečiti i bilo kakve prehlade, grip, kao i respiratorne infekcije, a organizam će biti očišćen od toksina. Dodatna korist od uzimanja srebrne vode je i ta što će vam ona regulisati metabolizam i pomoći u gubljenju kilograma.

Srebrna voda za lečenje akutnih infekcija

Ako srebrnu vodu koristite za lečenje neke akutne infekcije, onda stručnjaci savetuju da se uzimaju po 3 kašike srebrne vode na svaka 2-3 sata, kako bi se u organizmu održala optimalna koncentracija srebrnih čestica. Ukoliko se pitate koliko dugo je potrebno sprovoditi ovu terapiju, odgovor je jednostavan. Pre svega, dok simptomi infekcije u potpunosti ne nestanu, ali najbolje bi bilo terapiju produžiti i neko vreme nakon prestanka simptoma.

Simptomi mogu nestati za nekoliko dana ali i u roku od samo 24h, sve zavisi od organizma do organizma. Srebrna voda će ukloniti sve mikroorganizme koji su vam uzrokovali infekciju, a takođe će iz organizma ukloniti i sve ostale mikroorganizme koji bi mogli naneti neku dodatnu štetu. Savetuje se da čak i posle nestanka simptoma nastavite jedno vreme da koristite srebrnu vodu. To ne mora biti toliko često kao na početku, ali idealno bi bilo da uzimate po jednu kašičicu srebrne vode 3-4 puta u toku dana. Na taj način uspećete da uklonite sva moguća žarišta u vašem organizmu i da u potpunosti ojačate svoj imuni sistem.

Srebrna voda za lečenje kožnih bolesti i infekcija

Još jedna od važnih upotreba srebrne vode jeste lečenje kožnih bolesti i infekcija, kao i posekotina, ogrebotina, opekotina, rana, ali i čireva, bradavica i herpesa. Kao što smo već spomenuli, u tom slučaju srebrna voda se primenjuje direktno na kožu a preporučuje se da se najmanje 3 puta u toku dana maže na obolelo mesto. Nakon što nanesete srebrnu vodu, potrebno je obolelo mesto previti gazom, kako bi rana brže zarasla i kako ne bi ostao ožiljak.

Srebrna voda za lečenje kijavice, upale sinusa i upale uha

Ukoliko vas muče kijavica ili upala sinusa, srebrna voda takođe može biti od velike pomoći. Potrebno je samo da po nekoliko kapi srebrne vode stavljate 3 puta u toku dana u nozdrve. Ušmrknite ovu tečnost što snažnije. Osim toga, srebrnu vodu možete stavljati i u uho. Potrebno je samo 3 puta dnevno u uho staviti po nekoliko kapi srebrne vode, kako bi se izlečila upala uha.

Srebrna voda za lečenje respiratornih infekcija i bronhitisa

Srebrna voda može da pomogne i ukoliko vas muče respiratorne infekcije ili bronhitis. Naime, preporučuje se da srebrnu vodu naspete u inhalator ili u neku bočicu sa raspršivačem i da prskate u usta nekoliko puta u toku dana. Ono što je važno jeste da ne zagrevate nikada srebrnu vodu.

Srebrna voda za lice

srebrna-voda-za-lice-i-cena

Koloidna srebrna voda takođe može da bude veoma efikasna u lečenju akni, bubuljica i drugih problema na koži lica. Naime, preporučuje se da na obolele delove kože nanosite srebrnu vodu 3 puta u toku dana. Redovnim čišćenjem vašeg lica srebrnom vodom, vaše lice će opet biti čisto i glatko.

Srebrna voda za lečenje seboreje i peruti

Takođe, srebrna voda ima blagotvoran efekat i na kosu i kožu glave. Preporučuje se da srebrnu vodu jednom u toku dana prskate po površini glave. Na taj način izlečićete seboreju, sprečićete pojavu peruti, uklonićete postojeću perut i poboljšaćete rast kose. Poznato je da je koloidna srebrna voda čest sastojak šampona i drugih preparata za kosu.

Srebrna voda za regulisanje probave

Prema nekim istraživanjima, srebrna voda može da reguliše i rad crevne flore kao i probavu uopšte. Ipak, preporučuje se da se za svaki slučaj u ove svrhe srebrna voda uzima u kombinaciji sa nekim probiotskim preparatom.

Ostale primene srebrne vode

Pored navedenih, postoje još brojne primene srebrne vode. Srebrna voda pomaže i da se ukloni neprijatan miris nogu do kojeg dolazi usled raznih gljivičnih oboljenja. U tom slučaju preporučuje se da srebrnu vodu nanosite svako jutro i svako veče na stopala, naročito na delove između nožnih prstiju.

Dokazano je i da srebrna voda utiče na raspoloženje, pa ukoliko je redovno pijemo bićemo ne samo zdravi, već i puni elana i energije.

Ono što je važno jeste da prilikom upotrebe srebrne vode obavezno koristite plastičnu kašiku, a možete koristiti i staklenu kašiku ili staklenu čašu. Važno je samo da izbegavate upotrebu metalne kašike, jer metal može umanjiti lekovita svojstva ove tečnosti.

Koje su dodatne prednosti srebrne vode?

Ono u čemu je prednost srebrne vode u odnosu na druge antibiotike jeste to što virusi i bakterije ne mogu da postanu otporni na ovu tečnost, odnosno ne mogu da razviju rezistenciju, kao što je slučaj sa ostalim antibioticima. Takođe, važno je to da se neželjeni efekti na ljudski organizam javljaju veoma retko, kao i to da se srebro veoma lako čisti i otklanja iz organizma.

Osim što srebrnu vodu možete koristiti za lečenje različitih oboljenja, takođe je možete koristiti i kao sredstvo prevencije. Dakle, moguće je i da potpuno zdrave osobe piju ovu vodu, o čemu smo već pisali.

Osim što srebrna voda može višestruko da bude korisna za ljudski organizam, kao što ste mogli videti, ona takođe može da se koristi i za vaše kućne ljubimce. Ova voda može da spreči mnoge bolesti ali i da leči već postojeće zdravstvene probleme kod vaših kućnih ljubimaca. Možete slobodno staviti nekoliko kapi srebrne vode u vodu vašeg kućnog ljubimca, bilo da je u pitanju pas, mačka, ribice ili možda papagaj.

Ukoliko je vaš ljubimac bolestan, možete mu davati srebrnu vodu i po 3 puta u toku dana. Ukoliko imate ribice, preporučuje se da u njihov akvarijum redovno sipate srebrnu vodu, kako bi se uništili eventualni paraziti koji mogu izazvati različite bolesti.

Neželjena dejstva srebrne vode

Iako su prednosti srebrne vode brojne, postoje ipak i neki neželjeni efekti koji se mogu javiti usled preteranog konzumiranja, ali na sreću, oni se javljaju jako retko. Takođe, moguće je da do neželjenih efekata dođe upravo kod ljudi koji su sami napravili srebrnu vodu kod kuće. Ukoliko se napravi visoko koncentrovana srebrna voda i ukoliko se ona svakodnevno konzumira, može se pojaviti višak srebra u organizmu, pa ga je potrebno na vreme otkloniti.

Šta treba raditi u tom slučaju? Da li postoji način da se oslobodimo viška srebra iz organizma? U cilju eliminisanja srebra iz organizma koristi se selen.

Međutim, kada se iscrpe sve zalihe selena i drugih mehanizama kojima se eliminiše srebro iz organizma, onda se srebro akumulira u kožu ili u unutrašnje organe, kao što su jetra ili nervi. Dešava se da se kod osoba kojima se srebro akumuliralo u kožu, koža postane sivo-plava usled izlaganja sunčevim zracima. To stanje plave kože je poznato kao argirija.

Međutim, potrebno je uzimati zaista enormne količine srebrne vode da bi se srebro akumuliralo u kožu i u unutrašnje organe, tako da su neželjeni efekti konzumiranja srebrne vode gotovo nemogući i nema razloga da brinete.

Gde možete nabaviti srebrnu vodu i kolika je cena?

Srebrna voda se može nabaviti u gotovo svim bolje snabdevenim apotekama. Što se cene tiče, ona iznosi negde oko 600 dinara kada je u pitanju pakovanje od ½ litra.

Takođe, srebrnu vodu možete naručiti i putem interneta, a možete je i sami napraviti kod kuće. U nastavku ćemo vam dati uputstvo kako to da uradite.

Kako sami možete napraviti srebrnu vodu?

Srebrnu vodu možete napraviti veoma lako. Biće vam potreban 1 litar destilovane vode u koju treba da stavite neki predmet od srebra. To može biti nešto od srebrnog nakita ili srebrni novčić i ostavite da stoji oko 24h.

Međutim, ukoliko vam je posuda već od srebra, onda je dovoljno samo sipati u nju destilovanu vodu i pustiti da odstoji. Znajte da će srebrna voda biti potpuno bistra kao i destilovana voda.  Umesto destilovane vode možete koristiti i običnu vodu iz česme, ali je potrebno da je ostavite da odstoji oko 8h, pre nego što u nju ubacite predmet od srebra.

Kako čuvati srebrnu vodu?

Što se načina održavanja srebrne vode tiče, nju treba čuvati na sobnoj temperaturi i držati uvek na suvom i tamnom mestu. Naime, ukoliko je srebrna voda previše izložena sunčevoj svetlosti, može se smanjiti koncentracija koloidnog srebra, a samim tim smanjiće se i njegova efikasnost. Moguće je da u tom slučaju srebrna voda promeni svoju boju i da postane znatno tamnija. Zato vodite računa i obezbedite sve adekvatne uslove kako bi vaša srebrna voda bila što efektnija i dala što bolje rezultate.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio koristan i zanimljiv i da ste saznali sve što vas je zanimalo o srebrnoj vodi. Ukoliko niste do sada probali srebrnu vodu, sigurni smo da ćete to sada učiniti, bez obzira da li ćete je koristiti samo kao prevenciju ili zaista imate neki zdravstveni problem. Imajte na umu da je korišćenje srebrne vode bezbedno i da ona može imati samo blagotvorne efekte na vaše zdravlje.

Sponzorisano: